GROENTE- EN FRUIT TIJDENS WANDEL- EN FIETSROUTES

Er bestaan fietsroutes langs aardbeienvelden, wijngaarden en blauwe bessen. Er zijn wandelroutes uitgezet langs plekken in de openbaar toegankelijke natuur waar je naar hartelust eetbare planten kunt plukken, de zo geheten Foodwalks. Tienduizenden mensen bezoeken elk jaar het Varend Corso in het Westland waarin bloemen, planten en groenten de hoofdrol vervullen. Er zijn steeds meer historische moestuinen te bezoeken. Daar zijn juweeltjes bij waar je wellicht nog nooit van gehoord hebt.

Groenmoes maakte enkele jaren geleden een bezoekgids voor het bloemen en voedsellandschap met honderden ideeën voor groen/smakelijke uitstapjes. Helaas bleef deze beperkt tot Zuid-Nederland en Vlaanderen. De komende zomertijd zal Groenmoes steeds een aantal te bezoeken locaties vermelden.